متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1401/08/10
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

آشنایی با دانشکده تغذیه و علوم غذایی در گفت و گو با رئیس دانشکده

آشنایی با دانشکده تغذیه و علوم غذایی در گفت و گو با رئیس دانشکده

گروه تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1364 با تاسیس دوره کارشناسی ارشد تغذیه  تحت پوشش بخش پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی شروع به فعالیت نمود قرارگرفت، در سال 1370 با تقویت دانشگاه این گروه به دانشکده بهداشت انتقال یافت. سپس با توجه به نیاز منطقه و وجود امکانات بالقوه در دانشکده مجوز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته تغذیه نیز اخذ گردید و اولین دوره دانشجویان رشـته تغذیه در مقطع کارشناسی از مهرماه 1380 شروع به تحصیل نمودند. همچنین با افزایش توان علمی و پیشرفت امکانات آزمایشگاهی، از سال 1388 این گروه اقدام به پذیرش دانشجوی دکترای تغذیه نمود. سپس مجوز تاسیس رشته تغذیه بالینی در مقطع کارشناسی ارشد در آبان ماه سال 95 کسب شد و پذیرش اولین دوره دانشجو از مهر ماه 96 صورت گرفت.

 

آشنایی با رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دکتر سیاوش بابا جعفری دکترای تخصصی تغذیه، فارغ التحصیل دانشگاه کوئیز لند استرالیا، از سال 1400 تا کنون ریاست دانشکده تغذیه و علوم غذایی را بر عهده دارد.

آشنایی با بخش های مختلف دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دکتر بابا جعفری اظهار داشت: دانشکده تغذیه و علوم غذایی دارای 3 گروه آموزشی می باشد. گروه تغذیه بالینی که تربیت دانشجو در مقاطع کارشناسی تغذیه، کارشناسی ارشد (علوم تغذیه و تغذیه بالینی) و دکترای تغذیه را عهده دار می باشد، گروه تغذیه جامعه در مقطع کارشناسی ارشد (تغذیه جامعه) و گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی نیز در مقطع کارشناسی ارشد و دکترای بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشجو می پذیرد.

او افزود: دانشجویان دانشکده تغذیه و علوم غذایی فقط در دوره های روزانه مشغول به تحصیل می باشند. در حال حاضر تعداد کل دانشجویان در مقطع کارشناسی 96 نفر، در مقطع کارشناسی ارشد علوم تغذیه 22 نفر، در مقطع کارشناسی ارشد تغذیه بالینی 12 نفر، در مقطع ارشد علوم بهداشتی در تغذیه 16 نفر، در مقطع ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی 16 نفر، در مقطع دکتری علوم تغذیه 23 نفر و دکترای بهداشت و ایمنی مواد غذایی 3 نفر می­باشد.

توسعه و تجهیز دانشکده تغذیه و علوم غذایی با هدف ارتقای خدمات

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی در خصوص توسعه دانشکده اظهار کرد: راه اندازی دفترمتریو، دفتر ارتباط با صنعت، دفتر مرکز رشد، دفاتر شرکت های دانش بنیان و دفتر مشاوره مهندسی را از جمله اقدامات این دانشکده در مسیر توسعه و تسهیل فعالیت ها و اقدامات تاثیرگذار طی سال های اخیر برشمرد.

کرونا و آموزش در دانشکده تغذیه و علوم غذایی گامی به سوی سلامتی

او همچنین در خصوص تاثیرات دوران کرونا بر حوزه آموزش در این دانشکده بیان کرد: در این دوره تمام اساتید و کارکنان با وجود تجربه شرایط جدید، تمام تلاش خود را به کار بستند تا شرایط مانند قبل برای حفظ مسیر توسعه آموزشی فراهم باشد.

همچنین او افزود، در این دوره و شرایط بحرانی برای نیل به اهداف آموزشی و حفظ سلامت دانشجویان، اساتید و کارکنان اقداماتی نظیر تخصیص یک استاد جهت آموزش نرم افزار های آفلاین و آنلاین مختص اساتید و دانشجویان، تجهیز و راه اندازی سایت آموزش مجازی برای ضبط صدای اساتید و چاپ تعداد قابل توجهی طرح و مقاله، ضد عفونی کردن کلاس ها و سرویس های ایاب و ذهاب، تهیه ی گان و لباس کار و ماسک N95 جهت حضور دانشجویان در مراکز بیمارستانی، تهیه مواد ضد عفونی کننده و ماسک برای کارکنان، اطلاع رسانی در خصوص رعایت فاصله فیزیکی، نصب دو عدد دستگاه الکترونیکی ضد عفونی کننده دست، برگزاری نشست ها به صورت آنلاین و انجام تست کووید 19جهت دانشجویان و کارکنان و همچنین واکسیناسیون دانشجویان، اساتید و کارکنان انجام گرفت.

تعامل با حوزه صنعت در دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دکتر باباجعفری در خصوص تعامل با حوزه صنعت نیز بیان کرد: این دانشکده از طریق دفتر ارتباط با صنعت، موفق به انعقاد تفاهم نامه همکاری با شرکت های صنایع گوشتی شام شام، شرکت زرین غزال دایتی و شرکت ب.آ شده است.

پیوند دانش و صنعت در دانشکده تغذیه و علوم غذایی

او با بیان اینکه اساتید و دانشجویان این دانشکده تا به حال در معرفی و تولید دانش فنی و محصولات فناورانه نقش بسیاری داشته اند ادامه داد: (تهیه ی نان کامل، بررسی اثر مکمل سینبیوتیک غنی شده با پروتئین سفیده تخم مرغ و روی بر قدرت عضلانی، توده عضلانی و کیفیت زندگی در سالمندان مبتلا به سارکوپنی)، (تولید پودر خوراکی فراسودمند غنی شده با پروبیوتیک، کورکومین و توام آن ها و بررسی اثر آن ها بر برخی زیست نشانگرهای التهابی، قند خون ناشتا و فشار خون در افراد مبتلا به سندروم متابولیک دارای اضافه وزن یا چاقی، یک مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی، کنترل شده و دوسوکور)،(تولید پودر خوراکی فراسودمند غنی‌شده با کورکومین، پروبیوتیک و توامان و تعیین اثر آن‌ها بر میزان اشتها، هورمون‌های لپتین و گرلین و برخی شاخص‌های تن‌سنجی و شاخص های چربی خون بیماران مبتلا به سندروم متابولیک با اضافه‌ وزن یا چاقی:(بررسی اثر فرآورده خوراکی تهیه شده از پای مرغ بر شاخص های آنتروپومتریک، پروفایل لیپیدی کاهش درد،کاهش التهاب، بهبود کیفیت زندگی و تجزیه کلاژن در بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو)،(بررسی تاثیر میان وعده غنی شده با آهن، روی و آرژنین بر شاخص های رشد کودکان سوء تغذیه ای)،(بررسی اثر کیک تهیه شده با آرد بلوط بر شاخص های گلیسمیک، پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو و شاخص های تن سنجی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو)،(بررسی اثر محصول تولید شده از جلبک اسپیرولینا بر شاخص های تن سنجی، شاخص های گلایسمیک، پروفایل لیپیدی، مالون دی آلدهید و اشتها در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو)،(بررسی اثر مصرف کیک غنی شده با جوانه گندم و جو دوسر بر کنترل گلایسمی، پروفایل لیپیدی و عملکرد کبد در زنان مبتلا به دیابت بارداری مراجعه کننده به درمانگاه مطهری شیراز سال 1396)،(بررسی تاثیر غنی سازی با اسید فولیک، اینولین و شیره خرما بر خصوصیات حسی، فیزیکوشیمیایی و میکروبی دسر پروبیوتیک و سین بیوتیک بر پایه لبنی در طول مدت نگهداری) از جمله فعالیت های محصول محور دانشکده محسوب می شود و همچنین این دانشکده در حال پیگیری پروژه های اثرگذار از جمله: بررسی ضایعات غذایی و ایجاد بانک غذا، طرح سطح بندی خدمات تغذیه ای و بررسی سوء تغذیه بیمارستانی می باشد.

راه اندازی کلینیک های تخصصی:

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه بیماری های کبد و گوارش بزرگسال، بیماریهای تنفسی و عفونی

کلینیک تخصصی تغذیه کولورکتال و جراحی باریاتریک

کلینیک تخصصی تغذیه ورزشی و بیماریهای سرطان

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه بیماری های غدد، چاقی کودکان، آلرژی و قلب

کلینیک تخصصی تغذیه جراحی، سوختگی و Post- ICU

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه بیماری های کلیوی

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه بیماری های نورولوژیک

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه بیماری های کتوژنیک

کلینیک تخصصی تغذیه در زمینه رشد و سوء تغذیه کودکان، مادران و سالمندان

افق آینده دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دکتر باباجعفری درخصوص افق آینده دانشکده تغذیه به چند مورد اشاره کرد از قبیل: تکمیل و انتقال دانشکده تغذیه به سایت دانشگاه در صدرا، راه اندازی مرکز رشد تغذیه، راه اندازی پایلوت پلان برای تولید محصولات تغذیه ای، راه اندازی رشته های (کارشناسی صنایع غذایی، ارشد تغذیه ورزشی، ارشد کنترل کیفی مواد غذایی و دکترای سیاستگذاری تغذیه)، فعال کردن شورای عالی غذا و تغذیه استان

موفقیت های دانشکده تغذیه و علوم غذایی

دکتر باباجعفری با بیان اینکه در مجموعه دانشکده تغذیه و علوم غذایی جهت تقویت ابعاد معنوی و فرهنگی نیز در کنار امر آموزش پرداخته شده از افتخارآفرینی اساتید، دانشجویان و کارکنان این دانشکده در جشنواره قرآن و عترت در سطح دانشگاه و کشور را از جمله این افتخارات عنوان کرد. او دیگر موفقیت های این دانشکده را کسب رتبه نخست و دریافت نشان طلایی مدیریت یکپارچه عملکرد در سال های 98 و 99، کسب رتبه نخست مدیریت دانش در سال 99، کسب رتبه نخست روابط عمومی،کسب رتبه برتر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر برشمرد./ف.نوروزی فرد

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 68702
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید